Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Být dospělý znamená pochopit, že je rozdíl mezi chtít a mít...

Možná tohle v té úvaze chybí.

Mohu chtít být nezávislý na druhých, ale pokud jsem paraplegik, těžko se mi to podaří.

Mohu chtít být nezávislý na státu, ale těžko si z vlastních prostředků postavím dálnici do Brna.

Proč by nás - nebo třeba jen ty nejdospělejší z nás - politici měli brát vážně? Oni přece musí brát vážně jen ty, kteří financují jejich volební kampaně.

A proč by nás měl brát vážně okolní svět? Ekonomicky ani vojensky neznamená ČR ve globálním měřítku nic.

6 0
možnosti
Foto

Hmm a proč si myslíte, že politici jsou nejdospělejší z nás? :-) Vlastně tím jasně říkáte, jsme děti! Vlastně tím jasně říkáte nedá se s tím nic dělat. :-)

1 1
možnosti
Foto

K81a49r76e96l 30C83a85c64h

29. 11. 2015 0:09

Máte v tom nějaký zmatek. Říkáte, že nevěřící věří v politiky a že je lepší věřit v Boha či Alláha než v politiky. Žijete ve státě, kde je uplatňována zastupitelská demokracie. Buď se smíříte s tím, že nás ve správě věcí veřejných zastupují volení zástupci - politici, i když jim třeba nemusíte věřit, nebo se s tím nesmíříte a zařadíte se mezi anarchisty - tedy odpůrce každé organizované vlády. A ještě k tomu - samotná víra v Boha sice není politikum, ale příslušnost k církvi už politikum je, protože církev je organizace, která má účel organizovat lidem život a to je politika. Církevní představitelé jsou politici jako vyšití. Každý farář z kazatelny šíří politiku své církve k jejím příslušníkům. Takže těm byste také věřit neměla, abyste svou nedůvěru přenesla spravedlivě na opravdu všechny politiky. A vůbec - nejlepší radou pro ty, co a priori nevěří politikům je, aby se sami stali politiky. Jen tak si ty zlé politiky mohou lépe ohlídat.

4 0
možnosti
Foto

NO a přesně tak to vypadá, každý kdo nevěří v politiky do politiky jde! A pak je tady ten bordel! Do politiky má jít pouze ten nejlepší, ne ten, který má vysokou karmu na blogu! ;-D A napsala jsem, že máme věřit hlavně v sebe!

0 0
možnosti
KK

Je sice pěkné, že zatracujete všechny ty vůdce, ale někdo to divadlo prostě vést musí ...

2 0
možnosti
Foto

Ano, děti volí jiné nedospělé. Chce to vyrůst a zvoli si ty, kteří už dospělí jsou! :-)

0 0
možnosti
DK

Nechtit  hromady uprchliku neni o rasismu, neni o xenofobii, neni o ublizenosti, ale je o racionalnim uvazovani a moudrosti. Prave tohle JE ta dospela zodpovednost. Cesti obcane chteji rozhodovat za sebe a rozhodnout se spravne. Nepodlehnout propagande a multikulti zvracenostem. Samotne chovani uprchliku naznacuje, ze to zadni fajn kluci a holky nejsou...Je to parta zhyckanych arogantnich lidi, kteri umi jen ruzne variace ve slovnim spojeni s "no good"...France no good, Hungary no good, Czech republic no good...food no good, people no good, weather no good, police no good...tak kdo je tady placka a ublizene dite? Nejde o to, ze by Cesi nebyli schopni prijimat imigranty, jde o to, kdo ti imigranti jsou a kolik jich je, to jsou dve zasadni veci. Neni to jen o bezpecnosti, byt tato otazka je jedna z tech nejdulezitejsich, je to taky o tom, jakou spolecnost tady proste chceme...Je spousta slunickaru, kteri by klidne byli ochotni bouchat hlavou o koberec, ja proste ne...Hloupym pravidlum se prizpusobovat opravdu nechci...

13 1
možnosti
Foto

P77a67v80e67l 93H61o64l44u66b

28. 11. 2015 23:58

Češi, více než národ! Bravo!

1 6
možnosti
LN

...hanebně přiznávám...že jsem nepochopil....

3 0
možnosti
Foto

No, jak je vidět z komentářů, tak skoro nikdo! :-) Jsme zvyklí na jasné černobílé názory. Jakmile někdo napíše něco, co čteme poprvé jsme z toho nějak mimo. Nevíme co si o tom myslet, nemáme na to názor, protože nám ho ještě nikdo neřekl. Bohužel je vidět, že situace je daleko smutnější než jsem si byla vůbec ochotná připustit.  :-)

1 4
možnosti
Foto

P84a35v10e42l 49H67o81l46u68b

28. 11. 2015 23:33

A mě se to zas moc líbilo... R^ PŘEMÝŠLÍTE, narozdíl od mnohých jiných v diskuzi... ;-)

3 3
možnosti
JR

J17a59r14a 91R77a25n50k

28. 11. 2015 23:28

Strach je prirozena emoce, lhala bych, kdybych tvrdila, ze se neobavam budoucnosti, ale nechci, aby mne tento pocit ovladal a delam proto vse mozne. Take zde diskutujeme o tom, co bude, ale vzdy to skonci nejakymi hezkymi plany do budoucna, at uz jsou to lekce, prednasky, patecni jive s celou skupinou, ted uz se otviraji diky dostatku snehu vytahy na 2.5 hodiny vzdalenou horu, zivot je fajnR^, ale musime si pomahat, ne se navzajem strasit:-)

3 1
možnosti
FL

Slušný blábol :)  . Ale je tam zajímavá otázka, proč jiné země uprchlíky přijímají a my ne? Než jsem to přečetl, zkusil jsem si sám odpovědět. Jiné země je přijímají ze setrvačnosti. V minulosti jich moc nebylo a celkem se asimilovali a byli ochotní vykonávat "podřadné" práce za nízké platy - hodili se do ekonomiky. Takže v západních zemích mají vytvořené mechanizmy na jejich přijímání (ale už se to začíná měnit, nejenom kvůli současné uprchlické vlně mj. i radikálních militantních muslimů, ale i kvůli problémům s mladými potomky dřívějších imigrantů, kteří už nechtějí žít podřadný život svých rodičů ale sami na lepší život nemají) a specifikum má Německo ve špatném svědomí s rasizmem během války a genocidou. Takže my  nemáme vytvořeny mechanizmy na jejich přijímání. proto nemusíme nic měnit a nechceme (až na některé výjimky:) když vidíme problémy a hrozby jaké se objevují s jejich přijímáním.

7 3
možnosti
Foto

A co jste vlastně četl? Vůbec tam není žádná věta o přijímání upchlíků!  To 8-o vážně čtete všichni jen nadpisy?! No, hlavně že nakonec napíšete koment! ;-D

1 3
možnosti

V75á31c31l16a92v 57Š65o30b55r

28. 11. 2015 23:11

Proč bych měl "věřit" v sebe? Své schopnosti a možnosti perfektně znám. (a tedy i jejich limity které překonat není možné ať by se snažil jak bych chtěl)

Není důvod do toho plést nějakou "víru"... ať by byla v kohokoliv nebo cokoliv...

Víru k životu nepotřebuju, a rozhodně nepotřebuju aby mi do života zasahovala víra jiných lidí.

2 3
možnosti
Foto

S tím souhlasím, vůbec to není v rozporu s tím co jsem napsala. Vy jste to nečetl? :-) Tak hlavně, že to komentujete! ;-)

2 0
možnosti
Foto

nemáte nějaký problém sama se sebou ?

7 4
možnosti
Foto

Nepochybně. Proto závěrem píše: "Musíme konečně dospět ...! Potom nás konečně začne brát vážně i okolní svět!"

Prostě chce dospět, tak k tomu nabádá druhé. Ve dvou (a více) se to lépe táhne.

4 3
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1853x
Podnikám, přemýšlím, pracuju, píšu, maluju bavím se a sním . Pět let věnovaných studiu Muzeologie na MU se neminulo účinkem, nicméně oboru se nevěnuji. Už několik let se pokouším o nemožné, zbohatnout intenzivním prodejem čehokoli ... :) viz:Musíš to mít!  www.musistomit.cz Když náhodou nepracuji, což je stav opravdu výjimečný, tak se zajímám o svět kolem sebe.Baví mě historie psychologie sociologie architektura, umění a ve všem jsem lajk!  Navíc píšu statusy na FCB a instagram piju víno a i o něm něco vím, a píšu špatnou poezii, evidentně.  Vyšla mně sbírka básní: Hledání, kterou nikdo nechce! :D Politika mě zajímá, ale já nezajímám ji. Díky tomu, mě nechává úplně v klidu. :) Miluju zábavu a humor, který se snažím nikdy neztrácet.

Najdete mě taky tady: 

https://www.facebook.com/mischa.sancheess

https://www.instagram.com/mischasancheess/